Gradska knjižnica Slavko Kolar Čazma

Novosti i događanja

Novo u knjižnici: E-čitač i tablet

ecitac

12 veljačaGradska knjižnica Čazma odnedavno svojim korisnicima nudi novu uslugu, a riječ je o korištenju tablet računala i čitača elektronskih knjiga.

Korisnici knjižnice moći će koristiti čitač elektronskih knjiga i tablet računalo u prostorijama knjižnice, a trenutačno se nudi sadržaj koji je besplatan, razni časopisi te knjige na engleskom jeziku.

Riječ je o usluzi koja nastaje kao rezultat praćenja najnovijih trendova u svijetu tehnologije i izdavaštva, a koji značajno mijenjaju način korištenja pisanog sadržaja. Pitanje uvođenja i korištenja tablet računala i e-čitača u knjižnicama pripada području vrlo značajnih debata s obzirom na dileme koje se javljaju pred tradicionalnim knjižničnim djelatnostima i uslugama. Ključni problem postaje pitanje sadržaja koji je na hrvatskom jeziku vrlo oskudan i nedostatan, što je potpuno suprotno trendovima u razvijenim zemljama. Prisustvo uređaja omogućit će onima koji nisu u mogućnosti financijski nabaviti uređaje da se educiraju u korištenju novih tehnologija, čime se pridonosi prevladavanju tzv. digitalnog jaza.

U sklopu nove usluge Gradska knjižnica Čazma organizirati će kontinuirane aktivnosti, edukacije, predavanja o kulturi digitalnih medija i e-knjigama za sve zainteresirane građane.

e_katalog e_katalog e_katalog e_katalog e_katalog

Radno vrijeme

Ponedjeljak i petak:
12.00 – 19.00
Utorak, srijeda, četvrtak:
09.00 – 15.00
Prva i treća subota u mjesecu:
09.00 – 12.00

Nove knjige

Foto galerija

  • Proglašeni pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
    Proglašeni pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
  • Pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
    Pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar

© 2010 Gradska knjižnica Slavko Kolar Čazma