Gradska knjižnica Slavko Kolar Čazma

Nove knjige

Najnovije knjige u našoj knjižnici

Žarko Laušević: Godina prođe, dan nikad

Pošto autobiografija ne obuhvaća nužno duži period života, od rođenja do trenutka pripovjedanja, već se može ograničiti i na jedan konkretan period života kao što je ovdje slučaj, ovim fotografijama opet nije mjesto u romanu. Njihovo prisustvo kao da je tu da bi stalno podsjećalo čitaoca na to tko je bio Žarko Laušević.

Opširnije...

Boris Dežulović: Rat i mir

Nova čitanka iz produktivne, uvijek provokativne Dežulovićeve publicističke kuhinje donosi opsežan izbor autorovih tekstova na temu hrvatsko-slovenskih odnosa, koje domaći čitatelji do sada uglavnom nisu imali prilike čitati. Objavljivani mahom u tjednom ritmu na stranicama ljubljanskog Dnevnika, ovi publicistički biseri po tko zna koji put potvrđuju Dežulovića kao vrhunskog satiričara, lucidnog društvenog i političkog analitičara, ali i sjajnog stilista.

Opširnije...

Benedikt XVI.: Djetinjstvo Isusovo

U ovoj iznimnoj knjizi koja dopire do srca svakog čitatelja Papa toplim riječima progovara o evanđeoskim izvještajima o Isusovom rođenju i skrovitim godinama Njegova ovozemnoga života. Analizira evanđeoske tekstove i čitatelja poziva da sebi postavi ključna pitanja: "Je li to što je rečeno istina? Tiče li se to baš mene? Ako me se tiče, na koji način?"

Opširnije...

Sarah Lark: Pjesma Maora

William Martyn, sin irskoga seoskog plemića, obrazovaniji je i uljuđeniji od mnogih koje je potraga za zlatom dovela u Queenstown. Elaine se zaljubljuje u njega i William prihvaća njezinu ljubav. Međutim, kada u posjet dolazi Kura, Elaineina rođakinja, polumaorka, njihova se ljubav našla u velikoj kušnji…

Opširnije...

Suzanne Enoch: Kako ukrotiti razvratnika

Čestita guvernanta nikada ne smije ostati nasamo s muškarcem. Njezina reputacija mora biti besprijekorna bez najmanje naznake skandala. Ona ne smije otkrivati svoje emocije čak ni kad poslodavac prijeđe granicu lijepog ponašanja. Guvernanta nikada ne preispituje naredbe svoga poslodavca.

Opširnije...

Lars Kepler: Paganinijev ugovor

U Stockholmskom arhipelagu, na napuštenom brodu, pronađena je mrtva djevojka, po svemu sudeći nasilno ubijena, a sljedečeg se dana u otmjenom stanu u stockholmskoj rezidencijalnoj četvrti objesio ugledni poslovni čovjek.

Opširnije...

Hugo Claus: Tuga Belgije

Suvremeni europski književni klasik Hugo Claus svojim je remek-djelom Belgiju neizbrisivo ucrtao na naše čitateljske i ljudske zemljovide. Između svih drugih uzbudljivih i strašnih stvari koje se u belgijskom gradiću Walleu događaju od 1939. do 1946., Louis Seynaeve od dječaka postaje adolescentom.

Opširnije...

Eva Illouz: Zašto ljubav boli

Da ljubav boli oduvijek je poznato. Muškarci su ratovali zbog nje, žene bježale u samostane, pjesnici su patili, a glazbenici bili spremni učiniti baš sve za nju. No, znanstvenici vjeruju da ljubav nikad nije boljela više nego danas. Ako ste i vi iskusili agoniju intimnog odnosa, Zašto ljubav boli, Eve Illouz, odgovorit će vam na mnoga zbunjujuća ljubavna pitanja.

Opširnije...

Friedemann Bedurftig: Sveta mjesta svijeta – Putevima hodočasnika

sveta-mjesta-svijetaOva raskošno ilustrirana knjiga donosi očaravajući i stručan pregled mističnih i duhovnih mjesta te svetišta čovječanstva – od nestalih kultura rane povijesti i staroga doba, preko drevnih američkih civilizacija do pet velikih svjetskih religija današnjice.

Opširnije...

e_katalog e_katalog e_katalog e_katalog e_katalog

Radno vrijeme

Ponedjeljak i petak:
12.00 – 19.00
Utorak, srijeda, četvrtak:
09.00 – 15.00
Prva i treća subota u mjesecu:
09.00 – 12.00

Nove knjige

Foto galerija

  • Proglašeni pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
    Proglašeni pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
  • Pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar
    Pobjednici Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar

© 2010 Gradska knjižnica Slavko Kolar Čazma